alexandertechnik-freiburg 13.jpg

Intenzivni tečaj Alexander-Tehnike u Moslavačkoj Slatini

(26.-28. travanj 2019)

Voditeljica: Aranka Fortwängler

U suradnji sa Međunarodnim centrom za razvoj ljudskih potencijala (www.vimal.hr) priprema se seminar Alexander-Tehnike u prostorijama Vimal Akademije u srcu prekrasne Moslavačke Slatine. Vimal Akademija se nalazi 50 km istočno od Zagreba.

Raspored tečaja: petak 17:00-20:00 sati, subota 10:00-13:00 i 15:00-18:00 sati, nedjelja 10:00-13:00 sati.

Troškovi tečaja: 1.900 kn (uključeni u cijenu su troškovi boravka & prehrane), kotizaciju od 500 kuna treba uplatiti do 1.4. 2019.

___________________________________________________________________________________________________________________

15.-21. lipanj 2019 intenzivni tečaj Alexander-Tehnike u Kaštel Lukšiću (kraj Splita)

voditelji: Aranka Fortwängler (Njemačka & Hrvatska) / Richard Brennan (Irska) / Andreja Tokić (Hrvatska) / Ellen Mross (Njemačka)

Povežite svoj godišnji odmor u Hrvatskoj s jedinstvenom prilikom da kroz Alexander-Tehniku dobijete više lakoće i unutarnjeg mira - koji će Vas pratiti i podupirati još dugo nakon Vašeg odmora! Naša radionica održava se u slikovitom gradiću Kaštel Lukšiću, na samoj obali mora i samo 10 minuta od zračne luke Split. Prekrasne plaže nalaze se na pješačkoj udaljenosti.

Tečaj je pogodan za početnike kao i za one koji već imaju iskustva sa Alexander-Tehnikom
Naknada za tečaj: 295 € / popust kod prijave do 1. veljače: 275 €
Mjesto: Dvorac Vitturi, Kaštel Lukšić (kod Splita, Hrvatska)

Informacije i registracija putem maila: aranka.fortwaengler@gmx.de
ili nazovite +49- 761 - 21 42 640 (home) ili +49-176-4300 6060 (mobil)


Aranka Fortwängler

… je upoznala i zavoljela Alexander-Tehniku 1974.g. za vrijeme studija glazbe u Freiburgu (Njemačka). Radi kao učiteljica AT već 37 godina. Od 1989.g. vodi svoju vlastitu školu za izobrazbu učitelja Alexander-Tehnike u Freiburgu (ATAF). Bila je jedan od osnivača Njemačke Udruge Alexander-Tehnike (ATVD), radila je dugi niz godina kao docentica AT na Muzičkoj Akademiji u Karlsruheu, a danas daje redovito tečajeve i stručnu izobrazbu iz Alexander-Tehnike diljem Evrope - posebice i najradije u svojoj domovini, Hrvatskoj.

Richard Brennan

… je učitelj Alexander Tehnike skoro 30 godina; autor je osam bestselera o Alexander-Tehnici koji su prevedeni na 22 jezika i prodaju se uspješno diljem svijeta. Drži predavanja i daje radionice i seminare širom SAD-a i Europe. Predstavio je Alexander-Tehniku na britanskoj, irskoj i hrvatskoj televiziji & radiju kao i u mnogobrojnim novinskim prilozima. Direktor je prvog centra za izobrazbu Alexander-Tehnike u Irskoj kao i predsjednik irske udruge učitelja Alexander-Tehnike (ISATT). Web stranica: www.alexander.ie

Andreja Tokić

… je učiteljica Alexander-Tehnike, fizioterapeut, radni terapeut i hipoterapeut. Živi i radi u Hrvatskoj. Bavi se intenzivno Alexander-Tehnikom već desetak godina i završila je izobrazbu Alexander-Tehnike u Freiburgu, kod Aranke Fortwängler. U blizini Splita ima privatnu praksu s usmjerenjem na rad s djecom i neurološkim slučajevima. Njena vizija je osnovati internacionalni centar Alexander-Tehnike u Hrvatskoj u kome bi se izobrazba Alexander-Tehnike integrirala s radom s djecom i pacijentima sa neurološkom problematikom.


Ellen Mroß

… je učiteljica Alexander-Tehnike, pijanistica i učiteljica klavira. Živi i radi u Freiburgu, završila je izobrazbu Alexander-Tehnike 1992, a od 2004  je asistentica na školi Alexander-Tehnike u Freiburgu (ATAF). Od 2011 je zajedno sa Arankom Fortwängler i Heddom Mickausch držala mnogobrojne AT radionice u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Korčula, Dubrovnik). U svojoj privatnoj praksi radi poglavito sa muzičarima.

________________________________________________________________________________________________________________